2001 moeilijk jaar voor Roularta

Print
2001 was een moeilijk jaar voor Roularta Media Groep, uitgever van onder meer Knack en De Streekkrant. Er waren de hoge papierprijzen en dalende reclame-inkomsten. Daarnaast werden de lanceerkosten van een aantal nieuwe initiatieven -zo'n 10,5 miljoen euro- meteen in de boeken van vorig jaar opgenomen. Dit alles resulteerde in een fors lager geconsolideerd netto-resultaat, van -6,78 miljoen euro. In 2000 lag het nettoresultaat 162 procent hoger, op 10,8 miljoen euro.
BR>
Vo/o/r belastingen was het resultaat positief en kwam uit op 3,82 miljoen euro. Maar ook hier scoorde 2000 veel beter met een winst voor belastingen van 24,18 miljoen euro. Zowel een negatief financieel resultaat (-9,57 mio euro) als een negatief uitzonderlijk resultaat (-3,12 mio euro) lagen aan de basis van het grote verschil. De omzet bleef door een aantal nieuwe initiatieven gehandhaafd, op 438,58 miljoen euro.

Voor dit jaar rekent gedelegeerd bestuurder Rik De Nolf op een beter resultaat. "De omzet kan licht dalen, maar we mikken op een gevoelig beter courant resultaat", luidde het maandag op een persconferentie. Precieze cijfers wilde de gedelegeerd bestuurder niet geven, "wegens te veel onzekere factoren".

.

Nu in het nieuws