Van Mieghem-rally mag wandelklassieker worden

VAN MIEGHEM
De Antwerpse burgemeester Leona Detiège en Louis Vanpeborgh hebben zondagochtend de Eugeen Van Mieghem-rally ingewandeld, een organisatie van Gazet van Antwerpen en ATV. Erwin Joos, stichter van het Van Mieghem Museum, hoopt dat de wandeling een klassieker wordt. Erwin Museum gelooft dat de wandeling een stadsklassieker wordt.

Naast de burgemeester was Louis Vanpeborgh, met zijn 91 jaar het oudste lid van de Stichting Eugeen Van Mieghem, paraat om de rally officieel te openen. Hij ontdekte Van Mieghem destijds eerder toevallig. "Ik liep in 1952 met mijn schoonbroer, een leerling van Eugeen Van Mieghem, over de Meir. In een veilingshuis zagen we hoe een werk van de kunstenaar onder de hamer zou gaan. Toen bleek dat er geen belangstelling was voor het werkje, heb ik het kunnen kopen voor 380 Belgische frank, roepgeld inclusief!"

De Van Mieghem-rally begon op 24 maart wordt afgesloten op 1 oktober. Deze data zijn respectievelijk Van Mieghems sterf- en geboortedatum. De wandeltocht, die begint op Linkeroever, neemt u mee langs de wereld waarin kunstenaar Van Mieghem (1875-1930) leefde. Er zijn prachtige prijzen te winnen. De hoofdprijzen zijn twee tekeningen van de hand van de kunstenaar zelf, geschonken door Gazet van Antwerpen en ATV. Erwin Joos, voorzitter van de Stichting Eugeen Van Mieghem drukte tijdens zijn openingsspeech de wens uit om de wandeling ook na 1 oktober te laten bestaan. Joos denkt aan een samenwerking met de stad Antwerpen om een Eugeen Van Mieghem-dag aan de toeristen aan te bieden.

Het boekje om de rally te kunnen doen is tegen ? 3,75 te krijgen op deze adressen:
* GVA, Katwilgweg, 2050 Antwerpen Linkeroever (op werkdagen van 9 tot 17 uur, dus NIET zaterdag en zondag)
* Het Van Mieghem Museum, Beatrijslaan 8, 2050 Antwerpen Linkeroever
* De Stadswinkel en de Dienst voor Toerisme, Grote Markt, 2000 Antwerpen
* De Districtshuizen en de Stedelijke Museum
* De krantenkiosk Beatrijslaan (Voetgangerstunnel) op Linkeroever
* taverne Carolus, Blancefloerlaan 1, 2050 Antwerpen Linkeroever
* Brasserie Chez Fl'eau, Tavernierkaai 1, 2000 Antwerpen
* de club V.V.V., Beatrijslaan 27, 2050 Antwerpen Linkeroever
* Restaurant Pottenbrug, Minderbroedersrui 38, 2000 Antwerpen.

.

Nu in het nieuws