Gentse politierechtbank aanvaardt videobeelden

Print
De Gentse politierechtbank heeft voor het eerst videobeelden gebruikt als ondersteunend bewijsmateriaal in een zaak van verkeersagressie. Een jonge Gentenaar, die met een L-kenteken rondreed, werd bij verstek veroordeeld tot 2 maanden rijverbod en een boete van 991,74 euro (waarvan een kwart met uitstel) wegens rijden zonder begeleider. Voor ongeoorloofd en agressief rijgedrag werd hij beboet met 371,84 euro.
BR>
In oktober 2001 beging de jongeman in het centrum van Gent een hele reeks verkeersovertredingen; hij negeerde driemaal het eenrichtingsverkeer, overschreed de doorlopende witte lijnen en stak een file voorbij. De leerling-bestuurder zat alleen in de wagen, terwijl er een begeleider moest bijzitten.

De verkeerszondaar werd na de rit geconfronteerd met de beelden die werden opgenomen door de Gentse provida-wagen. Toen werd ook pv opgesteld.

"De provida-wagen is al sinds november 1998 in gebruik, maar het is de eerste keer dat opgenomen videobeelden ook in de rechtszaal worden gebruikt. In de toekomst zullen dergelijke beelden nog meer aangewend worden als ondersteunend bewijsmateriaal", zei Dominique Van den Eeckhaut van de Gentse politie.

.

Nu in het nieuws