Van Beirendonck kleedt stadspersoneel Antwerpen

Print
WERKKLEDIJ
Walter Van Beirendonck, één van de mode-ontwerpers waar Antwerpen prat op gaat, heeft een werkpak ontworpen voor de zowat 2.000 arbeiders-personeelsleden van de stad Antwerpen. De voorontwerpen zijn maandag in Antwerpen geshowd. Het stadspersoneel, voor de gelegenheid in de rol van mannequin, toonde de zandbeige pakken, gecombineerd met fluogeel, fluo-oranje, bordeauxrood of donkergroen. Kostprijs: 1 miljoen euro, verspreid over vier jaar.

"Het idee om de werkpakken van het stadspersoneel te laten ontwerpen door Walter Van Beirendonck is ontstaan naar aanleiding van het Modejaar 2001", weet de Antwerpse schepen van Cultuur, Eric Antonis. "Het is een versterking en voortzetting van de idee 'Antwerpen als internationale modestad', ook voor de personeelsleden..."

Het beige van Van Beirendonck moet het grijs van de bestaande stadswerkpakken doen verdwijnen. Die basiskleur wordt aangevuld met kleuren die verwijzen naar de taken van het personeel: geel voor de huisvuilophalers en de straatpoetsers, oranje voor de wegenwerkers, groen voor de groenzorgers en bordeaux voor wie aan het onderhoud van gebouwen, het voertuigencentrum of op de begraafplaatsen werkt. De arbeiders dragen een werkpak, de toezichters een pak (mét bijhorende das).

.

Nu in het nieuws