"Hormoonproducten waren voor vrouw van Sacchi"

Print
De hormoonproducten die zondag bij een huiszoeking bij de Italiaanse wielrenner Fabio Sacchi zijn gevonden, waren voor de zwangere vrouw van de wielrenner. Dat heeft Mirko Celestino, een ploegmaat van Sacchi bij Saeco, dinsdag gezegd voor de start van de zesde etappe in de Tirreno-Adriatico.
In het huis van de renner werden gonadotrophine en profasi gevonden. Beide hormoonpreparaten waren volgens Celestino op doktersrecept aan de vrouw van Sacchi verstrekt. "Fabio en zijn vrouw wilden al lange tijd graag een kind, maar dat wilde niet echt lukken. Daarom nam zijn echtgenote die hormoonproducten", aldus Celestino. Gonadotrophine verhoogt de vruchtbaarheid, profasi stimuleert de ovulatie. "Fabio wordt straks vader en is daar dolblij mee".

Fabio Sacchi werd door Saeco met onmiddellijke ingang voorlopig geschorst. Hij was een van de zes renners in de Tirreno-Adriatico die zondagochtend vroeg door de politie en de Italiaanse antinarcoticabrigade NAS van hun bed werden gelicht. Tegelijkertijd vonden huiszoekingen plaats.

.

Nu in het nieuws