Herreman gedopeerd: drie maanden geschorst

Charleroi-voetballer Tony Herreman (33) werd positief bevonden tijdens een dopingcontrole van de Vlaamse Gemeenschap. De Disciplinaire Commissie van de Vlaamse Gemeenschap besliste op 21 februari de verdediger voor drie maanden te schorsen met ingang van 8 maart 2002. De Belgische Voetbalbond, die op 12 maart werd ingelicht, nam die schorsing over.

"Wij zijn wettelijk verplicht om die schorsing over te nemen", bevestigde KBVB-perschef Nicolas Cornu. "De Vlaamse Gemeenschap voert als enige die controles uit. De bond zelf heeft geen controleagentschap en ook in Wallonië bestaat dergelijke instantie niet. Wij werden enkel op de hoogte gebracht van hun beslissing." Eersteklasser Sporting Charleroi, de werkgever van Herreman, bevestigde de feiten en verduidelijkte dat het om neusdruppels gaat, die de speler regelmatig nam.

Tegen de schorsing van de Vlaamse Gemeenschap werd geen beroep aangetekend door de betrokkenen, omdat de speler tot het einde van het seizoen out is met een zware knieblessure, die hij op 7 januari opliep. Herreman speelde dit seizoen vijftien wedstrijden, de laatste op 19 december tegen GBA. De schorsing omvat ook wedstrijden in zaal, en vriendschappelijke en internationale partijen.

Nu in het nieuws