Club Med bevriest "nieuwe activiteiten"

Print
Toerismegroep Club Med heeft beslist de poot "nieuwe activiteiten" te schrappen. De ontwikkeling van die afdeling wordt ten gevolge van de 11 septembercrisis bevroren. Daarmee bevestigde een woordvoerder van Club Med een bericht in de economische krant 'Les Echos'.
De wereldwijde crisis in het toerisme heeft de directie ertoe aangezet om zich te concentreren op de kernactiviteit: de verhuur van woningen in vakantiedorpen. Deze activiteit werd tijdens de winter gekenmerkt door een reeks tijdelijke of definitieve sluitingen en een inkrimping van personeel.

Club Med wou tot op heden vooral gebruik maken van zijn naambekendheid om nieuwe projecten te ontwikkelen, zoals "Club Med World", een concept voor stedelijke vrijetijdscentra, "Oyyo", een prototype voor vakantiecentra voor mensen tussen tussen 18 en 25, en "Club Med Gym", een keten van fitnesszalen. Die drie nieuwe activiteiten, die ressorteerden onder de geschrapte afdeling, leden in 2001 echter een exploitatieverlies van 5,3 miljoen euro. De verdere ontwikkeling van deze activiteiten wordt opgeschort in afwachting van betere tijden.

.

Nu in het nieuws