Saint-Pierre: OM verwerpt beschuldiging verkrachting

Het openbaar ministerie heeft dinsdag op het proces over het vermeende pedofilieschandaal in het Ukkelse Collège Saint-Pierre brandhout gemaakt van een groot deel van de beschuldigingen. Voor de correctionele rechtbank van Brussel staan twee vroegere directeurs en vier leerkrachten van de school terecht op beschuldiging van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid, zedenschennis, bendevorming en het niet verlenen van bijstand aan een persoon in nood.

BELGA

Substituuut Chantal Pensis achtte de beschuldiging verkrachting van twee kinderen ongegrond. Het is onwaarschijnlijk dat de beschuldigden een kind konden verkrachten in een klas en er tegelijkertijd foto's van konden nemen, omwille van de korte tijdspanne waarin de vermeende feiten zich zouden hebben afgespeeld, luidde het in haar rekwisitoor. Over de tweede verkraching verwees Pensis naar eerdere onderzoeken die uitwijzen dat er seksueel misbruik heeft plaatsgevonden, maar dat het niet vaststaat wanneer en door wie.

Pensis weerhield twee beschuldigingen van aanranding op de eerbaarheid ten laste van een van de leraren als gegrond, evenals het niet verlenen van bijstand aan een persoon in nood, ten laste van een ex-directeur. Pensis veroorzaakte met haar rekwisitoor veel ophef bij sommige families die zich burgerlijke partij hebben gesteld. Sommige ouders verlieten met veel rumoer de zaal, luttele momenten nadat de openbare aanklager het woord had gekregen.

Nu in het nieuws