Geldtransport overvallen : enkel plofkoffer buit

Print
Een bestelwagen van de Post is dinsdagmorgen overvallen, even voor 8.30u. aan de rue Vinâve in Tilleur. Er vielen geen gewonden. De overvallers maakten één geldkoffer buit. Het ging om een plofkoffer die wellicht 20 minuten na de overval al ontplofte.
De bestelwagen, een Citroen Jumpers werd door 3 gewapende en gemaskerde mannen gedwongen te stoppen. Een van de overvallers stapte in de bestelwagen terwijl hij de bestuurder en de passagier bedreigde. Hij eiste dat de bestuurder de personenwagen Honda volgde, waarin zijn kompanen zaten. In de rue Gabriel stopten de Honda. Eén van overvallers hield de bestuurder van de bestelwagen onder schot terwijl zijn kompaan de bijzitter achterin de bestelwagen drong en hem een geldkoffer liet overhandigen. De derde overvaller bleef in de wagen zitten. De drie sloegen nadien op de vlucht in de richting van Jemeppe.

De bestelwagen en de postbedienden lieten ze achter in de rue Gabriel. De bedienden liepen geen verwondingen op maar zijn wel geschokt. De Honda werd even later teruggevonden in Bierset. Daar stapten de overvallers in een Audi A8. Die is nog spoorloos. Beide wagens waren eerder gestolen in de streek rond Antwerpen. De bestelwagen was onderweg van de Nationale Bank, place Saint-Paul, naar verschillende postkantoren in de regio Hannut. De politie van Ans/Saint-Nicolas voert het onderzoek.

.

Nu in het nieuws