Veiligheidsagent MIVB volgde training in Afghanistan

Print
Een veiligheidsagent van de Brussels vervoersmaatschappij MIVB wordt er door het Brusselse gerecht van verdacht banden te hebben met het Al-Qa'ida-netwerk van bin Laden. Zo zou de Belg een militaire training hebben gevolgd in een kamp in Afghanistan. De onderzoekrechter heeft de verdachte maandag verhoord. Zo meldde de Franstalige TV-zender RTL-TVI. Een beslissing over zijn aanhouding is nog niet bekend.
D.M., voormalig secretaris van de moskee Ahle Allah in Schaarbeek, is maandag opgepakt en verhoord. Volgens de TV-zender zou D.M. in 2000 samen met onder meer Tarek Maaroufi en Mohamed Sliti naar Afghanistan zijn getrokken. Deze laatsten zijn momenteel aangehouden in België.

Maroufi kwam eerder al in aanraking met het Belgisch gerecht. In 1995 werd hij samen met Ahmed Zaoui en een tiental medestanders voordeeld voor bendevorming en heling van wapens. De cel-Zaoui verleende toen logistieke steun aan GIA-milities in Algerije. Mohamed Sliti (42) wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op commandant Massoed in Afghanistan op 9 september 2001, twee dagen voor de aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon in de Verenigde Staten.

.

Nu in het nieuws