Bin Laden gezond en wel, zegt halfbroer op CNN

Print
Een halfbroer van Osama bin Laden heeft maandag voor de Amerikaanse tv-zender CNN verklaard dat 's werelds meest gezochte terrorist in goede gezondheid verkeert.
Hij hielp tegelijkertijd het hardnekkige gerucht de wereld uit dat Osama bin Laden zou lijden aan een nierziekte, waarvoor hij dialysebehandelingen moet ondergaan. Sjeik Ahmad zei tevens dat hij niet gelooft dat zijn halfbroer achter de aanslagen van 11 september in New York en Washington zit. "Hij is mijn broer, ik ken hem. Ik heb jaren met hem samengewoond en ik weet hoezeer hij God vreest", aldus Ahmad voor CNN.

Drie weken geleden zou hun moeder een telefoontje hebben ontvangen waarin werd gezegd dat het goed gaat met haar zoon. Het is niet bekend of Bin Laden het telefoontje zelf pleegde. In tegenstelling tot het grootste gedeelte van de Saoedische familie dat halverwege de jaren negentig afstand nam van de radicale ideeën van de terroristenleider, heeft sjeik Ahmad het contact met zijn halfbroer niet verbroken. Ahmad zei dat hij Bin Laden enkele malen had opgezocht in Soedan en dat hij hem vorig jaar had ontmoet in Afghanistan.

.

Nu in het nieuws