Slovenië stuurt travestieten naar Eurosong

Print
Israël had zijn transseksueel (Dana International), Slovenië krijgt zijn travestieten. Het land dat vroeger deel uitmaakte van Joegoslavië, gaat met Sestre naar het Songfestival. De groep bestaat uit... drie travestieten, verkleed als airhostesses.
BR>
Slovenië koos voor een act waarbij de gimmick belangrijker is dan het liedje. Dus mogen de drie van Sestre ('zussen') naar Tallinn, en niet topfavoriete Karmen Stavec. In de eindstand hield het trio zangeres Karmen Stavec nipt van zich af: 29 punten tegenover 28. Van twee vakjury's kreeg Sestre het maximum van 12 punten. Bij de televoting, die Karmen Stavec riant won, haalde Sestre maar vijf eenheden.

Stavec zou mokkend de zaal zijn uitgelopen, terwijl de 'zussen' Marlenna, Daphne en Emepratrizz feest vierden. Op het berichtenbord van de site 'EuroNet' stond zelfs dat de auteurs van de bijdragen van Sestre en Karmen Stavec slaags zijn geraakt. Daarmee komt een pijnlijk einde aan een opmerkelijke tweedaagse in Slovenië, opgesplitst in een halve finale met achttien liedjes en een eindstrijd met tien songs.
Nu in het nieuws