Nieuw restaurant : 't Schoon Verdiep

Kersvers zaakvoerder Christophe Moons is er vrij gerust in. "Boom heeft wel tavernes en brasserieën, maar weinig echte restaurants. Dus hoop ik een gat in de markt te kunnen dichten." Vorig weekend opende hij in de Boomse Tuyaertsstraat 't Schoon Verdiep.
BR>
De zaak vond onderdak in een schitterend herenhuis en biedt plaats aan een dertigtal klanten. Het interieur baadt in een nostalgische, barok aandoende sfeer. Muur- en plafondschilderingen, een monumentale schouw als blikvanger en aangepast meubilair laten er geen twijfel over bestaan: hier wordt klassiek getafeld. Het restaurant geeft uit op een terras met tuin, wat perspectieven biedt bij zomerse weersomstandigheden.

Christophe Moons (28) deed ervaring op in de Cocotte in Aartselaar, Clos Saint-Denis in Tongeren en De Notelaer in Bornem. "Ik kook graag met vis en houd van een lichte keuken, maar ik probeer een gevarieerd aanbod te brengen."

Een greep uit de kaart. Een lunchmenu met voor- en hoofdgerecht kost 24 euro (968 frank). Bij de voorgerechten vinden we onder meer vissoep (10 euro of 403 frank), kreeftensalade (16 euro of 645 frank) en gepaneerde duivenborst, zoet-zuur (14 euro of 564 frank). Mogelijke hoofdgerechten zijn kalfszwezerik in koolbad met rozemarijn en champignonrisotto (21 euro of 847 frank), gegrilde kalfsmedaillons met schorseneren, kappertjes en rösti-torentje (16 euro of 645 frank) of gebakken kabeljauwhaasje met spek en bloemkoolmousseline (15 euro of 605 frank). Bij de desserten prijken klassiekers als Dame Blanche (6 euro of 242 frank) en meer avontuurlijke toetjes als muffins met gepocheerde vijgen en citroensorbet (8 euro of 323 frank). De wijnkaart is hoofdzakelijk Frans, aangevuld met een klein assortiment uit Chili, Italië, Zuid-Afrika en Californië.

't Schoon Verdiep, Tuyaertsstraat 26, Boom (03-844.31.45). Keuken open van 12 tot 14u en van 18.30u tot 21.30u. Donderdag gesloten.
Nu in het nieuws