Nieuwe tuinboeken

Bloemfontein

BR> De titel van het boek verwijst uiteraard naar de gelijknamige stad in Zuid-Afrika. Bloembinder Vincent Decock werkt graag met bloemen uit dit land, zoals aronskelken en Protea's. Ivo Pauwels bespreekt een aantal van Vincents creaties. Die zijn nooit overdadig maar bereiken een maximum effect met een minimum aan materiaal. Een aanrader voor bloemschikkers die tips zoeken voor Zuid-Afrikaanse creaties.

Bloemfontein-Vincent Decock schikt Zuid-Afrikaanse bloemen - Ivo Pauwels/Isabel Rottiers - Lannoo/Terra - 96 blz. - 19,95 euro (805 frank)

Bloom-book

Trendwatcher Li Edelkoort wil in Bloom-book , ontstaan uit het horticulturele tijdschrift Bloom, de plaats van de tuincultuur in de universele cultuur belichten en ontdekken. Dat doet ze aan de hand van beschouwingen over het beeldend vermogen van planten, de symboliek, natuurgeneeskunde enz. Dit boek moet het vooral hebben van de prachtige foto's die van uitzonderlijke kwaliteit zijn.

Bloom-book-natuur en cultuur in de 21ste eeuw - Li Edelkoort - Terra/Lannoo - 192 blz. - 59,95 euro (2.418 frank)

Warm wintergroen

De donkere wintermaanden kan je perfect opfleuren met natuurlijke creaties van wintergroen, aangevuld met kleurrijke accessoires, kettingen, stoffen enz. Niet altijd even simpel en soms ronduit overladen, maar een meer eenvoudige versie van sommige creaties kan best mooi zijn.

Warm wintergroen - Pien Lemstra/Marjanne Hop - Cantecleer - 48 blz. - 12,25 euro (494 frank)

Nu in het nieuws