Red Hot Chili Peppers en dEUS op Rock Werchter

Print
De Red Hot Chili Peppers, dEUS en The Chemical Brothers zijn de toppers in het eerste namenlijstje dat de organisatoren van Rock Werchter maandagavond hebben bekendgemaakt.
Het driedaags "festival-annex-feest" vindtt dit jaar plaats op 28, 29 en 30 juni 2002. Het wil volgens de organisatoren andermaal een brede dwarsdoorsnede wil tonen "van alles wat er vandaag in de moderne muziek toe doet".

Vooral de vierde passage (na 1994, 1995 en 1997) van dEUS is een verrassing want het sabbatjaar na "The Ideal Crash" uit november 1999 leek niet te zullen ophouden. Met de exclusieve heropstanding op Rock Werchter lijkt Tom Barman tevens zijn belofte van een vierde album te zullen nakomen. Dit optreden wordt tevens een groot verjaardagsfeest van een groep die 10 jaar terug als finalist van de Rock Rally in 1992 voor het eerst van zich liet horen.

Naast Deus, de rock van de Red Hot Chili Peppers, de Britse dance van The Chemical Brothers treden voorts op Rammstein - de allereerste Duitse groep op Rock Werchter -, Lamb, de revolutionaire stokebrand Tricky, het feestorkest Calexico, singer-songwriter Ed Harcourt en "edelpop" Starsailor. Van eigen bodem zijn voorts Ozark Henry present, de "hitsige jongen-honden-herrie" van Millionaire en de passionele powerrock Zornik.
MEEST RECENT