Recordbuit van ruim tien miljoen bij overval Duits geldtransport

Print
Bij een overval op een geldtransport in Frankfurt hebben drie overvallers maandagochtend meer dan tien miljoen euro buitgemaakt. De hoofdverdachte is volgens de politie de chauffeur van het transport, een 23-jarige Fransman.
Deze zou met een smoes naar een afgelegen parkeerplaats zijn gereden en daar de bijrijder van het transport met een pistool hebben bedreigd. Twee handlangers van de chauffeur hadden het geldtransport opgewacht en knevelden de bijrijder, waarna de drie rovers er met de geldauto vandoor gingen. In een ondergrondse parkeergarage laadden zij de buit over in een gereedstaande vluchtauto waarmee ze zich uit de voeten maakten.

De bijrijder wist zich niet lang na het vertrek van de overvallers te bevrijden en waarschuwde de politie, maar die slaagde er niet meer in de daders te achterhalen.
De precieze omvang van de buit is niet bekendgemaakt, maar volgens de politie gaat het om een bedrag dat aanzienlijk hoger is dan tien miljoen euro. Nooit eerder is in Duitsland zoveel geld gestolen, zei de politie.
MEEST RECENT