De Clercq klopt Wellens in de spurt

Print
De veldrit van Eeklo leverde zaterdag heel wat vinnige duels op. Wereldkampioen De Clercq kon Bart Wellens slechts met veel moeite verslaan in de spurt voor de overwinning en even spannend was de sprint voor de derde plaats tussen Sven Vanthourenhout en Ben Berden.
BR>
De wedstrijd werd aan een hoog tempo gereden. Nadat Erwin Vervecken pech gekregen had en David Seco en een verbazende Klaas Vantornout vooraan gelost waren, bleven ze met vijf over voor de zege: Mario De Clercq, Bart Wellens, Sven Vanthourenhout, Ben Berden en Peter Van Santvliet. Te veel naar de zin van de wereldkampioen, die na enkele demarrages van Van Santvliet de kopgroep uit elkaar haalde. Alleen Wellens, net als Van Santvliet onaangekondigd aan het vertrek, kon De Clercq volgen.

Toen zij de kloof geslagen hadden, kwam uit de achtergrond nog Björn Rondelez tot bij de achtervolgers. Die probeerden Vanthourenhout kwijt te spelen, maar de West-Vlaamse belofte wilde van geen wijken weken en gunde zijn gezellen geen podiumplaats. Vooraan bleef het duel tussen Wellens en De Clercq boeien, want de twee waren elkaar meer dan waard. Spurten dan maar voor de bloemen en die waren voor de kersverse wereldkampioen. Zijn eerste wedstrijd in eigen land in de regenboogtrui was meteen goed voor zijn eerste overwinning.
Nu in het nieuws