Bartoli herovert de leiding

Print
Michele Bartoli heeft met een ritzege de leiderstrui in de Ronde van Middellandse Zee (cat. 2.3) heroverd. De Italiaanse renner van Fassa Bortolo was zaterdag de snelste in de vierde etappe over 147 kilometer tussen La Londe en Toulon.
BR>
De zwaarste rit van de Ronde van de Middellandse Zee, met aankomst op de steile Mont Faron, kende een spectaculaire finale. Op de flanken van de Mont Faron, 511 meter hoog met op sommige stukken een stijgingspercentage van 16 procent, opende de Australische sprinter Robbie McEwen de vijandelijkheden. Hij reed weg uit een kopgroep van vijftien renners, maar werd bijgehaald door de Italiaan Bartoli die hem vervolgens achter zich liet. De Italiaan Paolo Tiralongo werd op ruim een minuut van Bartoli tweede, net voor zijn landgenoot Denis Lunghi en de Nederlander Michael Boogerd.

Bartoli heroverde door zijn ritzege de leiderstrui. Hij heeft 1:12 minuut voorsprong op Tiralongo. Boogerd is derde op 2:02. De Ronde van de Middellandse Zee eindigt zondag in Marseille.
Nu in het nieuws