Finale Antwerpen tussen Henin en Williams

Print
Justine Henin tegen Venus Williams, oftewel de heruitgave van de eindstrijd op Wimbledon. Een mooiere finale had organisator Bob Verbeeck zich niet durven dromen voor de Proximus Diamond Games in Antwerpen. Williams haalde het toen in twee sets (7-5 en 6-2), Henin zint op weerwraak. Eerste reekshoofd Venus Williams (WTA-2) plaatste zich zaterdagavond voor meer dan 7000 toeschouwers in een schitterende wedstrijd tegen de Française Amelie Mauresmo (WTA-10), het derde reekshoofd, in twee sets: 7-6 (7/4) en 6-0.
BR>
Eerder op de dag had tweede reekshoofd Justine Henin zich al weten te plaatsen voor de finale na een hardbevochten wedstrijd tegen de Zwitserse Patty Schnyder (WTA 42), drie jaar geleden nog het nummer acht van de wereld en nu hard werkend aan een comeback. Henin haalde het in drie sets: 1-6, 6-3 en 6-4.

Krachtennis van de bovenste plank, dat is wat het publiek zaterdagavond in het Sportpaleis te zien kreeg tijdens de tweede halve finale van het WTA-toernooi van Antwerpen (585.000 dollar; 673.000 euro). Venus Williams en Amelie Mauresmo bestookten elkaar vanop de baseline met loeiend harde ballen. De twee gaven elkaar in de eerste set geen duim breed prijs en dus moest die set in een tiebreak beslist worden. Daarin toonde Williams zich met 7/4 de beste. Mauresmo reageerde aangeslagen op het setverlies en wist zich in de tweede set geen raad meer met het spel van Williams. In geen tijd stond het 6-0 in het voordeel van de Amerikaanse, die zich zeer blij toonde met haar zege. "Die diamanten racket is voor mij!", klonk het vastberaden.

Diegene die er in slaagt binnen vijf jaar drie maal de Proximus Diamond Games te winnen, krijgt van de organisatoren een 4 kilogram zware gouden racket, bezet met 1702 diamanten, cadeau. Waarde van het hebbeding: 1 miljoen euro. Venus Williams verschijnt zondag extra gemotiveerd op het terrein. Wint de Amerikaanse zondag de finale, dan nadert ze op de wereldranglijst tot op enkele punten van haar landgenote Jennifer Capriati. Volgende week, op het toernooi van Dubaï, kan Venus Williams de eerste plaats op de wereldranking veroveren. Justine Henin speelde al vier maal eerder tegen Venus Williams. Enkel in de eerste wedstrijd, op het WTA-toernooi van Berlijn, trok de Belgische aan het langste eind (6-1 en 6-4).
Nu in het nieuws