Krokusvakantie aan de kust was goed

Print
De krokusvakantie aan de kust was succesvol dankzij twee goede weekends, het mooie weer en de verschillende carnavalsvieringen. Dat blijkt uit gegevens van de toeristische diensten aan de kust. Zondagmiddag was er op alle zeedijken een drukte van jewelste: heel wat mensen profiteerden van de zon.
BR>
Toerisme Oostende spreekt van een hotelbezetting van 50 tot 80 procent tijdens de vakantie. "In de tweesterrenhotels liepen de boekingen vlotter. Tijdens beide weekends was er in de hotels een zeer goede bezetting", aldus Vincent Drouart van Toerisme Oostende aan Belga. Er werd ook een stijging van het aantal bezoekers van de openmuseumdagen vastgesteld. Bij de verhuurkantoren werd tijdens de weekends een hoge bezetting genoteerd.

In Knokke is de dienst Toerisme ook tevreden : "We stellen vast dat er een grote belangstelling was voor carnaval en kunnen stellen dat de hotels soms tot 70 procent volzet zijn", zo stelt André Desmidt. Zondagmiddag was er in Knokke bijzonder veel volk : op de N49 richting Knokke was er omstreeks 14 uur een file van 7 km met wagens die de badstad wilden bereiken.

Aan de Westkust stellen de toeristische diensten ook vast dat de weekends goed scoorden. Mieke Ghesquiere van de dienst voor Toerisme in Koksijde: "We zijn tevreden over de krokusvakantie. Voor de carnavalsviering tijdens het eerste weekend waren er 10.000 mensen". In De Panne stelde men tijdens de afgelopen vakantie een stijging vast van het aantal mensen dat begeleide wandelingen maakt in het natuurreservaat en de Duinen.
Nu in het nieuws