Boutmans verdedigt zich

Print
De kritiek uit het rapport-De Belder slaat vooral op het verleden. Het geeft slechts een beeld van 4 oude projecten en niet van de volledige ontwikkelingssamenwerking. Dat stelt staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking Eddy Boutmans zondag. Hij wijst er ook op dat België al een tijdje geen grote infrastructuurwerken meer uitvoert.
BR>
Het rapport is volgens Boutmans een samenvatting van de evaluatie van vier projecten van het Belgische Overlevingsfonds die in de vorige legislatuur werden opgestart. "Het is dus geen kritiek op het hele beleid", benadrukte het groene regeringslid, die de studie in september vorig jaar al overmaakte aan het parlement. Woensdag staat de bespreking ervan op de agenda van de kamercommissie Buitenlandse Aangelegenheden.

De staatssecretaris stelt ook dat de wet op het Overlevingsfonds ondertussen al gewijzigd is en dat met de kritieken uit het rapport op het terrein rekening wordt gehouden. Achter de basisfilosofie van het rapport - dat ontwikkelingssamenwerking zich vooral moet concentreren op armoedebestrijding - staat Boutmans in elk geval, zegt hij zelf.
Nu in het nieuws