Séverine is Miss Vlaanderen

Print
MISS VLAANDEREN
Miss worden is nachtwerk, zoveel is duidelijk. Het was al zondagochtend toen de Oost-Vlaamse Séverine Van De Voorde zich in het Alpheusdal in Berchem tot Miss Vlaanderen 2002 kroonde, maar van walletjes onder de ogen was geen sprake. Séverine is de dertiende in de rij - met onder meer een piepjonge Veronique De Kock en Vicky Versavel als voorgangsters - maar wellicht is dit ditmaal geen ongeluksgetal. «Een complete verrassing, de eerste deelname, ik had mezelf niet ingeschreven...», klonk het nadien weinig origineel.

Ten huize Van De Voorde wordt het vandaag, als de champagnekater verdwenen is, wel even overleggen. Moeder ziet dochterlief liefst haar studies psychologie afmaken waardoor ze haar neusje nog minstens twee jaar in de cursussen moet steken, vader ziet in alle euforie zijn Séverine op weg naar de Miss België-verkiezing.

Nog in Berchem werden de provinciale titels uitgereikt: Kim Van Oncen (Antwerpen), Katrien Beckers (Limburg), Séverine Van de Voorde (Oost-Vlaanderen), Evelien Tuerlinckx (Vlaams-Brabant) en Els Lefevre (West-Vlaanderen) mogen zich een jaar lang de mooiste van de provincie noemen.
Nu in het nieuws