Palestijn blaast zichzelf op in joodse nederzetting

Print
ZELFMOORDAANSLAG
Een Palestijnse terrorist heeft zichzelf opgeblazen in een winkelcentrum in de joodse nederzetting Karnei Schomron op de westelijke Jordaanoever. Behalve hijzelf kwamen ook twee joodse kolonisten om het leven.
De aanslag werd gepleegd in een pizzeria. De slachtoffers waren een 14-jarig meisje en een 16-jarige jongen. Ook raakten 27 mensen gewond, van wie zeven ernstig. De eveneens omgekomen dader was een 18-jarige huisschilder uit Qalqilya op de Westoever. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), de op één na grootste PLO-groepering.

Het was voor het eerst dat een Palestijn zichzelf opblies in een joodse nederzetting. Eerdere zelfmoordaanslagen werden gepleegd in Israël of bij Israëlische legerposten in de Gazastrook. Ook is het niet eerder voorgekomen dat het PFLP de verantwoordelijkheid voor een aanslag opeiste. Bijna alle aanslagen waren tot nu toe het werk van militante moslimgroepen als de Hamas en de Islamitische Jihad.

Een vuurgevecht tussen de Palestijnse politie en Israëlische soldaten in het Palestijnse vluchtelingenkamp El-Bureij in de Gazastrook kostte zaterdag aan vier Palestijnse agenten het leven. Het Israëlische leger meldde enkele politiebureaus in het kamp te hebben ingenomen, als vergelding voor de dood van drie soldaten, die donderdag om het leven kwamen toen hun tank werd opgeblazen.
Nu in het nieuws