WTA Scottsdale: Henin heel vroeg uitgeschakeld

Print
SCOTTSDALE - Justine Henin, in het WTA-toernooi van Scottsdale gekoppeld aan de Spaanse Magui Serna waarmee ze de tweede ronde bereikte, is in het enkelspel maandag uitgeschakeld door diezelde Serna in twee sets, 7-6 7-6.
Onze 18-jarige landgenote, die in Scottsdale als 6de reekshoofd startte met een indrukwekkend palmares dit seizoen van 14 overwinningen en twee nederlagen en twee toernooizeges, moest telkens in de tie-break met 7/5 het onderspit delven tegen Serna en was na afloop ernorm ontgoocheld. "Dit is een zware opdoffer, temeer ik de mogelijkheid had deze wedstrijd te winnen. Ik was er dichtbij" aldus Henin. "De ganse wedstrijd door speelde ik goed. Alleen was Serna beter op de belangrijke punten, en dat maakte het verschil".

In de eerste set liep Serna uit tot 5-2 waarna Henin terugvocht en alsnog een tie-break kon afdwingen. Serna herpakte zich in de tiebreak en trok met één van de 5 aces deze tie-break naar zich toe. "Mijn opslag was vandaag goed en dat zorgt voor het nodige vertrouwen zodat je met agressiever tennis kunt uitpakken" aldus Serna.

In de tweede set redde Serna in het 12de game een setpunt en pakte in de tie-break 5 punten op rij om 5-2 te leiden. Henin kwam terug tot 5-5 maar ging tweemaal in de fout en verloor ook de tweede tie-break met 7-5.

Met Serna bereikte ze wel de tweede ronde van het dubbelspel na winst met 7-6 (7/2) 6-2 tegen het als 4de reekshoofd geplaatste Amerikaanse duo Sonya Jeyaseelan/Kim Po. Nog in het dubbelspel werden Els callens en de Amerikaanse Katie Schlukerbir, als 3de reekshoofd ingeschat, in de eerste ronde gewipt door het Tsjechische tweetal Kveta Hrdlickova/Tina Pisnik, 6-1 6-4.

Ook voor de plaatselijke Meghann Shaugnessy, als 8ste reekshoofd geplaatst, was het toernooi van korte duur. Zij verloor haar openingswedstrijd in drie sets van de 17-jarige Russische Elena Bovina, 4-6 6-2 6-3.

.

Nu in het nieuws