D'Hondt: "Liever keeper in Westerlo dan in Meldert"

Print
WESTERLO - Dannie D'Hondt is zondag voor het eerst speelgerechtigd voor Westerlo. Een moment waar hij na een half jaar van kommer en kwel naar uitkijkt. Nochtans trekt de 37-jarige goalie met een wrang gevoel naar ex-club Lokeren waar hij 18 jaar vertoefde. "Dat heeft alles te maken met mijn afscheid dat in mineur gebeurde", zegt hij.
Dannie D'Hondt kan weer glimlachen. Tot voor enkele weken leek het einde van zijn loopbaan met rasse schreden te naderen, tot trainer Jan Ceulemans hem contacteerde met de vraag in Westerlo te komen uitbollen. "De jongste jaren is er heel wat gebeurd, maar ik wilde niet in stilte eindigen", vertelt hij. "Na 18 jaar Lokeren, een seizoen Waregem en Aalst koos ik twee jaar geleden voor het avontuur en trok naar het Dinamo Tbilisi in Georgië van Johan Boskamp. Ik miste iets op mijn palmares. Ik had nooit Europees gespeeld en de club speelde de voorronde van Champions League. Ze gingen voor een prijs. Deze uitdaging kon ik niet weigeren. Vier maanden was ik er een held, maar kreeg geen cent uitbetaald. Ja, dan blijft er van je dromen niet veel over."

"Enfin, ik heb geen spijt gehad omdat ik deze stap zette. Ik noem het een levenservaring en sindsdien ben ik België opnieuw gaan waarderen. Wij hebben hier een luxeleven en diegenen die me niet begrijpen, moeten maar eens twee weken in Georgië gaan wonen. Hierop kon ik bij NAC Breda aan de slag, maar de Nederlanders wilden mijn contract op het einde van seizoen niet verlengen. Turnhout drong dan tevergeefs aan en in januari leek alles in kannen en kruiken met het Griekse Panionios Athene, maar het woord dat de voorzitter me gaf bleek uiteindelijk waardeloos. Sindsdien trainde ik met vierdeklasser Meldert om de conditie te onderhouden. Ik was dan ook blij met het aanbod van Ceulemans want ik ben nog altijd liever keeper in Westerlo dan in Meldert."

Jongeren steunen
"Maar", benadrukt D'Hondt, "ik ben hier niet om jongelingen Bart Deelkens en Jonathan Bourdon de stuipen op het lijf te jagen. Zelfs niet om te concurreren met die jongens. Zij zijn de toekomst van Westerlo, niet ik. Destijds bij Lokeren maakte ik als 19-jarige indruk op de supporters. De 35-jarige Bob Hoogenboom kon dat moeilijk slikken en wendde alle middelen aan om me te breken. Dat is me altijd bijgebleven. Ik ga hier niet hetzelfde doen. Neen, ik ga die jongens steunen en vooral veel trachten bij te brengen. Tweede of derde keeper, het volstaat voor mij. Ik heb een contract tot het einde van de competitie, maar wil hier best ook volgend seizoen blijven. Ik werd hier van de eerste dag door iedereen aanvaard, dat is uniek."

"Wat de partij tegen Lokeren betreft, kan ik moeilijk van een blijde terugkeer spreken. Het afscheid leek meer op een nachtmerrie: 7-0 verlies in Sint-Truiden, rode kaarten en een opstootje met supporters. Dat zette meteen ook een kruis over de toekomstplannen om deel uit te maken van de technische staf binnen de club."

Jan Ceulemans: "De ideale oplossing"
"Dannie D'Hondt was de beste keuze om het verlies van Bart Deelkens op te vangen", meent Ceulemans. "Een buitenlander komt niet om op de bank te zitten. Dannie kent daarenboven de taal, de mentaliteit die hier heerst. Hij kan de jongelingen heel veel leren en is daarenboven onmiddellijk inzetbaar moest Bourdon een inzinking krijgen. Voorlopig blijft Jonathan wel de nummer één."

.

Nu in het nieuws