Liever geen rimpels

Rimpels: zowel vrouwen als mannen blijken zich daar meer om te bekommeren dan om hun leeftijd. Geen wonder dat anti-rimpelcrèmes meer dan eenderde van de totale gezichtsverzorgingsmarkt bestrijken. Nivea Visage, de absolute marktleider in ons land, deed daarom een onderzoek naar de visie van de consument.
BR>
Wat zijn volgens u de voornaamste bedreigingen voor de schoonheid en gezondheid van uw huid? Of nog: wat verwacht u van een verzorgingsproduct? Vragen die Nivea Visage stelde aan een aantal consumenten in vijf Europese landen, ter voorbereiding van het nieuwe product Q10 Plus. Uit de antwoorden bleek dat vooral vervuiling en onevenwichtige voeding als boosdoeners voor de huid worden aangeduid, terwijl efficiëntie en zichtbaar resultaat als de hoofdkwaliteiten voor een verzorgingsproduct worden aangestipt.

"Met die bevindingen in het achterhoofd hebben wij ons nieuwe product Q10 Plus ontwikkeld, dat perfect is voor de huid van 35-plussers", zegt Helen Willems van Nivea Visage. "Q10 Plus heeft een tweevoudige anti-rimpelwerking. Enerzijds zorgt het voor een zichtbare vermindering van de diepterimpels; anderzijds werkt het op de oppervlakte van de huid, waardoor het fijne lijntjes afzwakt en het natuurlijke herstructureringsproces versterkt."

"Iedereen heeft van nature uit Q10 in zijn lichaam", legt Dr. Max, hoofd van het labo van Beiersdorf in Hamburg uit. "Het lichaam gebruikt dit co-enzym om voeding om te zetten in energie. Energie die we nodig hebben voor het goed functioneren van ons lichaam. Bij het ouder worden vermindert de hoeveelheid Q10 in het lichaam dramatisch, waardoor ook de hoeveelheid energie vermindert en tekenen van huidveroudering zichtbaar worden. Door de toevoeging van Q10 aan onze verzorgingsproducten kunnen we dat proces tegengaan, en de regeneratie van cellen bevorderen."

Voordat het nieuwe product op de markt werd gebracht, dienden in het labo tientallen vrijwilligers als proefkonijn. Zij moesten de producten gebruiken en nadien werden onder meer de vochtigheid, elasticiteit en ruwheid van hun huid getest. Met succes. "Na vier tot zes weken is er een zichtbare reductie van het aantal rimpels", zegt Dr. Max nog, ervan overtuigd dat Q10Plus alle verkooprecords zal breken.

Q10 Plus anti-rimpelcrème: verkrijgbaar vanaf 9,89 euro

.

Nu in het nieuws