Belgische senatoren bezoeken massagraf Sabra en Chatilla

Drie Belgische senatoren hebben zaterdag een bezoek gebracht aan het massagraf van Palestijnen die in 1982 omkwamen bij een door pro-Israëlische miliciens aangericht bloedbad in de vluchtelingenkampen Sabra en Chatilla in Libanon.

APNED

BR>

De senatoren Josy Dubie van de Groene Partij, Vincent Van Quickenborne van de Spirit Partij en Jean Cornil van de Socialistische Partij zijn in Libanon in hun hoedanigheid van lid van het Sabra en Chatilla Comité dat informeert over en steun verleent aan de rechtszaak die Palestijnse overlevenden van het bloedbad in België tegen de Israëlische premier Ariel Sharon zijn begonnen. Sharon was in 1982 minister van defensie en wordt door de Palestijnen verantwoordelijk gehouden voor de gruwelijke slachting die aan ongeveer 800 mensen het leven kostte.

Sinds enkele jaren is het in België mogelijk misdaden tegen de menselijkheid te laten vervolgen die buiten België zijn begaan. Er zijn inmiddels aanklachten ingediend tegen onder meer Sharon, de Palestijnse leider yasser Arafat, de Cubaanse president Fidel Castro, de voormalige Iraanse president Hashemi Rafsanjani en de Rwandese president Paul Kagame.

Nu in het nieuws