Vandenbroucke en Lampre niet naar Parijs-Nice

PARIJS -

De Italiaanse ploeg Lampre-Daikin, broodheer van o.a. onze landgenoot Frank Vandenbroucke, ziet af van deelname aan de rittenwedstrijd buiten categorie Parijs - Nice. Lampre zou met Frank Vandenbroucke op 11 maart aan de start komen, maar nu de Belg nog steeds niet in conditie is ziet de ploegleiding de zin van de onderneming niet in.

"Met het oog op het aanhoudende lage vormpeil van Frank Vandenbroucke, heeft Lampre besloten niet aan Parijs - Nice deel te nemen. Zij hopen in de Tirreno-Adriatico wél met een competitieve ploeg van start te kunnen gaan", aldus de organisatoren.

De plaats van Lampre in het peloton dat koers zet naar de zon, wordt ingenomen door de Duitse formatie Gerolsteiner. De ploeg uit tweede divisie liet zich in het voorseizoen al opmerken met goede prestaties van de Duitse tijdrijder Michael Rich, de Oostenrijkse klimmer Georg Totschnig en de Letse sprinter Saulius Ruskys.

Vandenbroucke, die vorig jaar een vrijwel competitieloos seizoen kende, tekende eind vorig jaar voor Lampre-Daikin. De 26-jarige renner won geen enkele wedstrijd meer sinds september 1999, toen hij twee ritten in de Vuelta op zijn naam schreef.

Nu in het nieuws