IAAF verlengt schorsing Baumann tot 2003

BERLIJN -

De internationale atletiekfederatie IAAF heeft de schorsing van de Duitser Dieter Baumann wegens doping met een jaar verlengd tot 2003. De bond besloot tot deze stap, omdat de voormalig olympisch kampioen van 1992 zondag meedeed aan de Duitse indoorkampioenschappen.

BELGA

Baumann was tot begin 2002 uitgesloten, omdat hij eind 1999 betrapt was op het gebruik van het verboden middel nandrolon. De 36-jarige atleet dwong afgelopen week echter via de rechtbank in Frankfurt af dat hij bij de indoortitelstrijd in Dortmund mocht meedoen. Baumann won de 3.000 meter en plaatste zich prompt voor de WK indoor, volgende week in Lissabon. De IAAF sloeg hard terug. De bond schorste maandag al iedereen die tegen hem in de baan was verschenen. Nu is dus Baumanns dopingschorsing tot 2003 verlengd.

Secretaris-generaal Gyulai verklaarde dat de IAAF op grond van regel 53.3 de schorsing opnieuw kan opleggen als de atleet de uitsluiting ontduikt. "Er is geen ruimte voor interpretatie", waarschuwde hij. De Duitse atletiekbond steunt Baumann ook niet. De bond deed al alles om te voorkomen dat hij in Dortmund meedeed en heeft zijn verzoek mee te mogen doen aan de WK indoor afgewezen.

Baumann had graag tijdens de EK 2002 in München afscheid willen nemen. Hij werd dinsdag ook bekritiseerd door landgenoot Nils Schumann, olympisch kampioen op de 800 meter. "Dieter heeft egoïstisch en onverantwoord gehandeld", zei hij. "Nu moet de sport weer centraal komen te staan."