Schenk wil werk maken van grieven Vlaamse veldrijders

Print
De Duitse Sylvia Schenk heeft zondag in Wortegem-Petegem voor het eerst in haar functie als nieuwe voorzitster van de cyclocross-commissie van de Internationale Wielerunie (UCI), haar opwachting gemaakt in het veld. De opvolgster van Laurent De Backer, de nieuwe ondervoorzitter van de UCI, beloofde meteen werk te zullen maken van de grieven van de Vlaamse veldrijders.
Schenk heeft de brief die wereldkampioen Erwin Vervecken en co. haar via de Belgische Wielerbond (BWB) bezorgd hebben al aandachtig bestudeerd en besproken met onder meer Laurent De Backer. "Alle verlangens van de Belgische crossers zullen we niet kunnen inwilligen", liet ze weten. "Maar een verhoging van het prijzengeld moet mijns inziens haalbaar zijn."

Ook over de truien van de renners in de Wereldbeker wil Schenk praten. De Belgische renners willen, net zoals hun collega's op de weg, kunnen aantreden in truien van hun sponsors. "Dat moet mogelijk zijn, zelfs al blijven andere landen rijden in de nationale truien", aldus Schenk. "Het grootste discussiepunt wordt allicht het gegeven dat de crossers een gedeelte van hun UCI-punten uit het veldrijden willen laten meetellen voor de rangschikking van de ploegen op de weg. Een voorstel dat ooit al uitgeprobeerd is, maar dat te veel tegenkanting kreeg van de wegploegen. Die ploegen vrezen namelijk de concurrentie van teams die te veel de nadruk op veldrijden willen leggen en daar te veel profijt uit zouden willen halen."

"Het wordt zoeken naar een gezond evenwicht en dat is geen gemakkelijke taak. Misschien zit er iets in de overweging van Laurent De Backer om de ploegen toe te laten om meer dan de reglementair voorziene 25 renners te contracteren op voorwaarde dat de extra renners veldrijders zijn."

Schenk benadrukte nog dat er voor het einde van het lopende seizoen geen veranderingen moeten verwacht worden. "Veranderingen kunnen ten vroegste doorgevoerd worden bij de start van het nieuwe seizoen".

.

Nu in het nieuws