Amgen neemt Immunex over

Print
Amgen Inc., het grootste biotechnologieconcern in de wereld, neemt concurrent Immunex over voor een bedrag van zestien miljard dollar in contanten en aandelen. Dat hebben de kranten Financial Times en Wall Street Journal zondagavond gemeld.
Bronnen bij de onderhandelingen tussen de twee bedrijven zeiden dat de overname maandag formeel bekend wordt gemaakt. Woordvoerders van Amgen en Immunex gaven geen commentaar. Amgen zei in november te verwachten dat de winst de komende tijd met 20 procent per jaar zou stijgen, maar door de overname zal die verwachting moeten worden bijgesteld, zei Fariba Ghodsian, financieel analiste bij Roth Capital Partners in Los Angeles. De Wall Street Journal zei dat een aandeel Immunex momenteel dertig dollar waard is.
Eenenveertig procent van de aandelen van Immunex is in handen van de farmaceutische gigant American Home Products Inc. American Home profiteert aanzienlijk van de verkoop van het anti-reumamiddel Enbrel, waaraan Immunex dit jaar 750 miljoen dollar zal verdienen. Amgen kreeg zelf onlangs toestemming van de overheid om een reumamedicijn op de markt te brengen.

.

Nu in het nieuws