Taliban bestaan niet langer

Print
Een voormalige Taliban-minister heeft zondag toegegeven dat de Afghaanse orthodoxe militie niet meer bestaat. "Wij willen tegen de mensen zeggen dat het Taliban-systeem niet langer bestaat",...
zou de voormalige Taliban-minister van financiën mullah Agha Jan Mutasim tegen het in Pakistan gevestigde Afghaanse Islamitische Persbureau (AIP) hebben gezegd.
Verscheidene islamitische groeperingen collecteren in Karachi, Quetta en andere Pakistaanse steden echter nog steeds om de Taliban te helpen in hun mislukte strijd tegen de Verenigde Staten. In de meeste gevallen komt het geld echter nooit aan bij de Taliban, maar verdwijnt het in de zakken van de collectanten. "De mensen zouden geen donaties moeten geven in naam van de Taliban", zei Mutasim.
Volgens Mutasim zullen de Taliban zich niet verzetten tegen een door de Verenigde Naties gesteunde regering zo lang deze een sterke islamitische inslag heeft. Voorts zei hij dat de verblijfplaats van Taliban-leider mullah Mohammed Omar geheim is en dat hij niet weet waar Osama bin Laden zich bevindt.

.

Nu in het nieuws