Arafat wil nieuwe onderhandelingen

De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft de Palestijnse bevolking zondag opgeroepen om de anti-Israëlische aanslagen te stoppen en de onderhandelingen met Israël terug aan te vatten. Arafat maakte er tijdens zijn eerste publieke optreden sinds de hernieuwde geweldgolf in het Midden-Oosten wel gebruik van om de Israëlis van oorlogsvoering tegen de Palestijnen te beschuldigen.

"Ik roep opnieuw op om alle operaties, in het bijzonder de zelfmoordcommando's te stoppen. De uitvoerders ervan zullen hun daden moeten verantwoorden", zo sprak Arafat tijdens een redevoering op de Palestijnse televisie. Volgens de Palestijnse leider zijn onderhandelingen de enige manier om het Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen.

Arafat beschuldigde de Israëlische premier Ariel Sharon er ook van een "onrechtvaardige" oorlog tegen de Palestijnen te voeren, "alsook tegen de Palestijnse Autoriteit, de Palestijnse hulpbronnen en haar veiligheidsdiensten".

Een woordvoerder van de Israëlische eerste minister heeft reeds laten weten dat woorden niet volstaan. "Woorden moeten gevolgd worden door concrete daden", aldus Raanan Gissin, die de stem van Sharon vertegenwoordigde.

Nu in het nieuws