850.000 frank voor wereldtitel veldrijden

Print
BRUSSEL - De top van de Belgische Wielerbond vergaderde woensdag met veldrijders Erwin Vervecken, Mario De Clercq, Sven Nys en Sven Vanthourenhout, nadat die een aantal grieven per brief aan de bond hadden bezorgd. Op één punt haalden de cyclocrossers alvast hun slag thuis. Een wereldtitel bij de elite zal in de toekomst een flink pak meer centen opleveren.
BR>
De BWB is bereid om 850.000 frank (21.071 euro) op tafel te leggen voor een regenboogtrui, terwijl dat in het verleden slechts 250.000 frank (6.184 euro) was. De premie voor de ereplaatsen blijft ongewijzigd: 100.000 frank (2.479 euro) voor een tweede plaats, 50.000 frank (1.239 euro) voor een derde plaats. De andere verlangens van de veldrijders worden door de BWB doorgestuurd naar de Internationale Wielerunie UCI.

Bondsvoorzitter Laurent De Backer, ook ondervoorzitter van de UCI zal een gunstig advies geven om de Wereldbekerwedstrijden met merkentruien in de plaats van met nationale truien te laten rijden. Hij staat ook positief tegenover de vraag van de veldrijders om 25 procent van hun UCI-punten uit het veldrijden te kunnen meenemen naar de weg en om het prijzenbedrag van alle wedstrijden met 25 procent op te trekken. Veranderingen, die ten vroegste tegen volgend seizoen in orde kunnen gebracht worden.

Ook een vierde punt van de veldrijders zal door Laurent De Backer aan de UCI bezorgd worden. Dat gaat over de vraag van de veldrijders om de eerste twintig renners van het UCI-veldritklassement automatisch startrecht te geven in de Wereldbekerwedstrijden. De Backer vreest wel dat de andere landen dit nooit zullen goedkeuren, omdat zij het dan tegen een overmacht van Belgen zullen moeten opnemen, en zal dit voorstel niet steunen. Daar konden Erwin Vervecken en co. begrip voor opbrengen.

Tot slot brachten de veldrijders ook de dubbele materiaalpost nog een keer ter sprake. Zij vinden dat zo'n dubbele materiaalpost halverwege het parcours moet liggen. Zoals in Igorre vorige zondag zal dat ook op het gewijzigde WK-circuit van Zolder niet het geval zijn. De renners willen dat de BWB aandringt om dit nog tijdig opnieuw te veranderen.
Nu in het nieuws