Jelena Dokic niet op Australian Open

MELBOURNE -

De Joegoslavische Jelena Dokic, het nummer 8 van de wereldranglijst, neemt in januari niet deel aan de Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. De inschrijvingen voor het toernooi werden woensdag afgesloten, Dokic staat niet op de lijst.

BR>

Dat Dokic niet naar Melbourne afzakt, is niet echt een verrassing. Enkele weken geleden zei ze al er niet te zullen spelen "omdat het te ver is". Dokic is de enige speelster uit de top-10 die niet aantreedt op de Australian Open (14 tot 27 januari).

De 18-jarige Jelena Dokic werd in Belgrado geboren, maar emigreerde in 1994 met haar familie naar Australië. Dokic verkreeg de Australische nationaliteit en kwam tijdens de eerste jaren van haar carrière uit voor haar nieuwe vaderland. De familie Dokic, en dan vooral vader Damir, geniet geen al te beste naam in de internationale tenniswereld.

Ook met de andere Australische spelers wilde het niet altijd even goed vlotten. In 2000 vroeg Dokic, na een zoveelste conflict, opnieuw de Joegoslavische nationaliteit aan. Volgens haar vader werd de tennisster door haar adoptieland slecht behandeld.

Enkele waarnemers menen te weten dat Dokic niet deel neemt aan de Australian Open uit angst dat haar vader, die ook haar trainer is, er niet al te hartig zal ontvangen worden.

Nu in het nieuws