BIPT waarschuwt voor 'W32.goner@mm'-virus

Print
Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) waarschuwt voor een nieuw virus, genaamd "W32.goner@mm". Het verspreidt zich snel via het internet als een bestand (Gone.scr) dat aangehecht wordt aan een e-mailbericht. Het virus doet zich voor als een screensaver. Op dit moment kampen de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Verkeer al met de worm. Ook bij Gazet van Antwerpen is het virus al gesignaleerd en onderschept.
BR> In zekere zin is het virus vergelijkbaar met het beruchte "I love you"-virus. Het kopieert zich via de adressen van het mailprogramma Outlook, maar ook via chatprogramma's als irc. Het onderwerp van het mailbericht is eenvoudigweg 'hi'. In de tekst zelf wordt in het Engels de bijgevoegde screensaver aangeprezen. De tekst luidt "How are you? When I saw this screen saver, I immediately thought about you I am in a hurry, I promise you will love it". Het virus schakelt ook de beveiliging van een aantal programma's uit door essentiële bestanden van deze programma's uit te wissen.

Zoals steeds is het aan te bevelen geen uitvoerbare (executable) bestanden te openen die aan een e-mailberichtje zijn gehecht, zegt woordvoerster Régine Van Tomme van minister van Telecommunicatie Rik Daems. "Hoeveel schade er op dit moment al aangericht is, weten we nog niet. We willen de mensen enkel waarschuwen dat er een virus is opgedoken, en dat ze de e-mail die ze ontvangen niet opendoen, maar meteen deleten".

Meer informatie vindt u op de viruspagina's van het BIPT: www.bipt.be of op de sites van de grote anti-virus ondernemingen.
Nu in het nieuws