Jeugd is er steeds vroeger bij

Aan het 5e jaarlijkse seksonderzoek van condoomleverancier Durex hebben 18.500 sexueel actieve volwassenen tussen 16 tot 55 jaar deelgenomen in 28 landen. Evenveel mannen als vrouwen werden ondervraagd. België werd niet opgenomen in de cijfers, Nederland wel. Een paar feiten uit dat onderzoek zijn op zijn minst opmerkelijk.

BR>

De gemiddelde leeftijd waarop kinderen voor het eerst seksuele vorming krijgen op school ligt wereldwijd gemiddeld op 13,9 jaar, hoewel 7% beweert dat reeds op 10 jaar gekregen te hebben.

De gemiddelde leeftijd waarop Nederlandse jongens en meisjes voor het eerst seks hebben is 17,2 jaar. Vorig jaar lag dat gemiddelde nog op 17,4 jaar. Het gemiddelde aantal sekspartners gedurende het leven van de Nederlander is 8,5. Daarmee ligt Nederland boven het wereldwijde gemiddelde van 7,7 sekspartners. De Amerikanen houden het meest van seksuele variatie en hebben tijdens hun leven met gemiddeld 14,3 partners seks. In India (3) en China (2,1) ligt het aantal sekspartners een stuk lager.