Nieuwe gezondheidsboeken

Op de groei

BR> Deze reeks bevat intussen een heleboel boekjes, in een handig formaat en met het relaas van vele persoonlijke ervaringen. Deze aanvullingen maken de theorie - die uiteraard ook wordt gegeven - sprekender. Keizersnede, adoptie en dyslexie zijn de onderwerpen die in de jongste drie boekjes op die manier worden aangekaart. In het vierde boekje - Gezond zwanger - vind je geen persoonlijke ervaringen, maar wel een heleboel praktische receptjes, met telkens het aantal calorieën erbij.

Op de groei. Gezond zwanger - Keizersnede - Adoptie - Dyslexie - Uitgeverij Van Holkema & Warendorf - 100 blz. - 343 frank (8,50 euro) per boek

Ontspan je en minder stress

Stress. Het moet zowat één van de grootste kwalen van onze tijd zijn. Iedereen heeft er de mond van vol en moet er blijkbaar mee afrekenen. In dit boek worden allerlei tips en oefeningen gegeven waarmee je aan stressbeheersing kan werken. Assertiviteit, voeding, beweging, ademhaling... het zijn maar enkele van de elementen die aan bod komen. In de Verenigde Staten is dit boek al meer dan twintig jaar een bestseller, en er werden al meer dan 500.000 exemplaren van verkocht. Vooral de vele oefeningen en voorbeeldjes maken van dit werk een leuke doegids. En als het volgen van de richtlijnen ook maar een beetje helpt ter bestrijding van stress, waarom zou je dan nog twijfelen?

Ontspan je. Oefeningen voor ontspanning en stressvermindering - Martha Davis, Elizabeth Robbins Eshelman en Matthew McKay - Uitgeverij Nieuwezijds - 315 blz. - 915 frank (22,68 euro)

Van 0 tot 7

Moeder of vader worden: voor vele mensen één van de belangrijkste momenten in hun leven. Zo'n baby'tje in huis zorgt voor een boel veranderingen, en er ontstaan nieuwe situaties waarbij je je niet altijd even zeker voelt. Dit boek biedt een goede steun en geeft duidelijke antwoorden op allerlei vragen. Het groei- en ontwikkelingsproces van het kind wordt stap voor stap gevolgd, vanaf de geboorte tot het zevende levensjaar. Handig voor ouders om nu en dan even terug te lezen, maar evengoed nuttig voor grootouders, onthaalmoeders, kleuterleidsters en alle anderen die met de opvoeding van kinderen bezig zijn.

Van 0 tot 7. Een doorgroeiboek voor ouders - Stef Desodt - Globe - 197 blz. - 598 frank (14,82 euro)

Mini-boekjes

Het lezen van mini-boekjes is in, en dat is ook uitgeverij Lannoo niet ontgaan. Vier van die kleine boekjes vormen een reeks, die luxueus oogt, met een losse cover, hard kaft en alles erop en eraan. Talrijke citaten worden opgefleurd met mooie fotootjes. Liefhebbers van dit soort boekjes zullen dit reeksje zeker appreciëren.

Vaders en zoons / Momenten van stilte / Sprankelende spreuken voor vrouwen / Hartstocht - Lannoo - 222 frank (5,50 euro)

Geschenkboekjes

Camee is een reeksje van kleine geschenkboekjes over allerlei onderwerpen. Elk boekje staat bol van citaten en markante uitspraken. Leuke kleurtekeningen maken het geheel compleet. Leuk om eventjes te filosoferen of tot rust te komen op het toilet of een ander knus hoekje.

Een klein boekje over teddyberen/ tuinieren/ vriendschap/ moeder/zusjes/ oma/katten Helen Exley - Lannoo/Van Holkema & Warendorf - 222 frank (5,50 euro)

De gezondheid van je kind

Een bijzonder interessant boek voor elke ouder is dit. Volgens het principe van vraag en antwoord wordt een oplossing gegeven voor die kleine en grotere medische problemen die een ouder bezighouden. Dat kan gaan van de verzorging van de navel van een pasgeborene over het behandelen van wratten tot het herkennen van kinderziekten. Alle vragen komen aan bod, ook die vragen waarvan niet-ouders het misschien onnozel vinden dat iemand zich over dergelijke pietlutigheden zorgen kan maken. Dit boek past in de boekenkast van iedereen die met kinderen te maken heeft.

De gezondheid van je kind. Het medisch handboek van Ouders van Nu - Alida Dijk & Yvonne Stassen - VNU Boekenfonds - 300 blz. - 948 frank (23,50 euro)

Nu in het nieuws