CL: Arsenal en Leverkusen slaan terug

Print
BRUSSEL - Arsenal en Bayer Levekusen hebben op de tweede speeldag van de tweede ronde om de Champions League hun verliesbeurten op de eerste speeldag gewroken met klinkende zeges. Arsenal versloeg onder impuls van Thierry Henry Juventus met 3-1. Bayer Leverkusen won met 3-0 van Deportivo La Coruna.
BR>
In groep D hebben hebben alle vier de ploegen na twee duels drie winstpunten. In groep C nestelde Real Madrid zich fier aan de kop met de tweede opeenvolgende zege. Na de 3-2 winst in Praag tegen Sparta liet de Koninklijke in Madrid een ruime triomf op Panathinaikos volgen. Sparta won verrassend bij FC Porto.

Leverkusen dat vorige week onder protest de tweemaal wegens mist uitgestelde wedstrijd bij Juventus speelde en met 4-0 verloor, hield de kansen op de kwartfinale goed overeind door Deportivo La Coruna na de rust te overspelen. Voor rust was de Duitse ploeg al sterker. In de eerste fase redde doelman Morales enkele malen bij gevaarlijke inzetten van Ze Roberto. De Braziliaan zette Bayer na een uur op winst met een vrije trap. Neuville en Ballack verbeterden het doelsaldo.

Arsenal dreef in de eerste helft op de klasse van Henry. De Franse international was de drijvende kracht, de aangever én de afmaker. In de 21ste minuut snelde hij door de Italiaanse defensie en schoot hard op doel. Keeper Buffon keerde het schot maar kon de bal niet houden. Ljungberg had daarna een eenvoudige intikker voor 1-0. De 2-0 maakte Henry nog voor rust zelf. Arsenal speelde goed en Juventus zeer matig. Het bleef wel spannend door een enigszins fortuinlijke tegentreffer van Trezeguet in de 49ste minuut bij een Italiaans tegenoffensief.

Het arsenaal aan sterren bij Real Madrid was Panathinaikos veel te machtig. De Grieken moesten het met bescheiden talenten van het collectief hebben, maar dit was in het Bernabeu Stadion te weinig. Real combineerde lustig, miste als gewoonlijk nogal wat kansen (Raul, Zidane, Morientes), maar de doelpunten kwamen toch. Eén kort voor rust door Helguera op een fluwelen pass van Zidane, twee na de pauze door Raul.

In Oporto won Sparta Praag verrassend van FC Porto met 1-0. In de 75ste minuut werd Sionko de matchwinner na een lang evenwichtige wedstrijd. Sparta nam door deze winst de tweede plaats met drie punten. Panathinaikos en Porto staan onderaan met één.
Nu in het nieuws