Ruitersport: wereldtop present op Kerstjumping

Print
MECHELEN - Dinsdagavond is op het stadhuis van Mechelen Vlaanderens Kerstjumping 2001 voorgesteld. Dit groots paardengebeuren vindt plaats van woensdag 26 tot en met zondag 30 december in de Mechelse Nekkerhal. Zoals elk jaar staat de organisatie borg voor een waaier aan hippische disciplines, waarbij zowel de kleinste amateur als de grootste professional aan hun trekken komen.
BR>
Naast de Wereldbeker jumping en dressuur zal voor het eerst ook een Wereldbeker-manche vierspan worden gereden. Jumping komt uitgebreid aan bod met de 'Masters', de 'Sires of the World', de 'FEI-Wereldbeker' en de 'Grote Prijs'. Nieuw dit jaar is het Individueel Vlaams Kampioenschap op zaterdag 29 december. De amazones zijn in actie te zien tijdens de traditionele Queens Cup donderdagavond 27 december. Ook de dressuurliefhebbers worden die donderdag verwacht voor een dressuurmatinee, terwijl de 'kür' vrijdagnamiddag 28 december wordt gepresenteerd.

De Mechelse Kerstjumping 'Memorial Eric Wauters' krijgt dit jaar dus in primeur ook de FEI-Wereldbeker Vierspan in de piste met Europese en Amerikaanse topmenners die na een warming up (woensdag 26 december) daags nadien (donderdag 27 december) een spectaculaire behendigheidsproef moeten afleggen ter kwalificatie voor de finale. Naar goede gewoonte worden de talentvolle jonge paarden en veulens vrijdagavond 28 december geveild.

De kaartenverkoop voor de Mechelse Kerstjumping verloopt via de KBC-Ticket-Shop (078 15 51 51). Meer info is terug te vinden op de website www.jumping-mechelen.com
Nu in het nieuws