Hockey: Belgen zien Maleisië als leerschool

Print
BRUSSEL - De Belgische mannenhockeyploeg heeft dinsdagavond op Zaventem het vliegtuig met bestemming Kuala Lumpur genomen. De Belgen treden er van 7 tot 15 december aan in de Champions Challenge en zien Maleisië in de eerste plaats als leerschool.
BR>
Aan het toernooi nemen de nummers 7 tot 12 van de wereldranking deel. België, dat momenteel een 15de plaats bekleedt, werd opgevist na de forfaits van Spanje en Polen. Voor de 36-jarige Zuid-Afrikaan Giles Bonnet, de nieuwe bondstrainer, zijn de resultaten van de Belgische ploeg in de Champions Challenge van ondergeschikt belang. Hij wil vooral de talrijke jonge spelers laten kennismaken met hockey van het hoogste niveau.
"Deze verplaatsing naar Maleisië is de eerste etappe in de lange termijnpolitiek die ik voor de Belgische Hockeyfederatie in het achterhoofd heb", legt Bonnet uit. "De federatie wordt gesteund door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Met de mannenploeg willen we ons plaatsen voor de Olympische Spelen van Athene, in 2004."

"België beschikt over heel wat jonge spelers die over de nodige technische kwaliteiten beschikken om in die uitdaging te slagen", meent de bondscoach. "Maar het is vooral op mentaal en fysiek vlak dat we nog veel werk voor de boeg hebben."

Nog voor de start van de Wereldbeker, begin februari 2002, eveneens in Kuala Lumpur, wil de trainer werk maken van die twee laatste domeinen. Daarom plant de uiterst ervaren en ambitieuze Bonnet na de Champions Challenge twee stages (waarvan een hoogtestage in Chili) en twee internationale toernooien. De federatie geniet daarvoor financiële steun van het BOIC.

De Wereldbeker in februari wordt de eerste grote test voor de Belgen. Daar moet blijken of de ambitie voor deelname aan de Spelen realistisch is.

Programma van de Champions Challenge:
7 december: België - India
8 december: België - Maleisië
10 december: België - Zuid-Afrika
13 december: België - Japan
15 december: klassementswedstrijd

De Belgische selectie (18 spelers):
Vincent Deneumostier (Orée); Maxime Luycx (Ukkel); Jean-Philippe Brule (Pingouin); Thierry Renaer (Leuven); Xavier-Charles Letier (Ukkel); Xavier De Scheemaekere (Orée); Joeri Beunen (Tilburg/Ned); Thomas Van Den Balck (Ukkel); Xavier Brooke (Waterloo Ducks); Robin Geens (Ukkel); Christophe Moraux (Ukkel); Marc Coudron (White Star); Fabian Berger (Dragons); Xavier Reckinger (Héraklès); Gilles Petre (Tilburg/Ned); Charles Vandeweghe (Gent); Philippe Goldberg (Beerschot); Manu Leroy (Leuven).

Programma van België voor de Wereldbeker:
07-15/12/01 : Champions Challenge (Kuala Lumpur, Maleisië)
15-22/01/02 : Hoogtstage in Chili (met 24 spelers)
23-28/01/02 : 3-Naties-Toernooi in Argentinië (Argentinië, Nederland, België)
07-10/02/02 : T3-Naties-Toernooi in Madrid (Spanje, Polen, België)
17-22/02/02 : Stage in Singapore
24/02-09/03/02 : Wereldbeker in Kuala Lumpur
Nu in het nieuws