Vierdeprovincialer Braine-le-Château zit zonder spelers

Print
EIGENBRAKEL - Braine-le-Château, uitkomend in 4de provinciale bevindt zich in een surrealistische situatie. Geen van de 24 aangesloten spelers wil nog uitkomen voor de club. Allen volgden ze hun trainer toen die ontslagen werd. De club moet nu een oproep doen om aan voldoende spelers voor het komende seizoen te komen.
Braine-le-Château is momenteel laatste in zijn reeks. Op 20 wedstrijden werd er 18 maal verloren. Er werden 114 doelpunten geïncasseerd, tegenover 18 gemaakt. Omwille van de slechte resultaten werd de trainer de laan uitgestuurd. De spelers hadden nochtans vooraf een ultimatum gesteld: als de trainer moest opstappen, gingen zij ook. Dreigement dat dus, tot verbijstering van de clubleiding, werd uitgevoerd.

De club bestudeert nu het bondsreglement om te kijken of er stappen kunnen ondernomen worden tegen de deserteurs. "Tenslotte hebben we transfergeld betaald en winstpremies gegeven. Er is sprake van contractbreuk en financieel verlies voor de club", aldus Emile François, secretaris van de club.

Inderdaad, de winstpremies swingden blijkbaar de pan uit...

.

Nu in het nieuws