NBA: Boston Celtics drijven sportief weer boven

Print
BOSTON - Ondanks een matige offensieve prestatie van sterspelers Paul Pierce en Antoine Walker behaalden de Boston Celtics zondag een klinkende overwinning in en tegen Toronto (69-85). Het meest gelauwerde team uit de NBA-geschiedenis (16 landstitels) bevestigde daarmee zijn terugkeer op het sportieve voorplan. Voor het eerst sinds 10 jaar gaat het hen zo voor de wind.
Pierce (9 ptn) en Walker (17), zondag samen slechts goed voor 26 punten, minder dan de helft van hun gemiddelde dit seizoen, konden echter rekenen op de ervaring van hun spelverdeler Kenny Anderson (14 ptn, 7 ass). De 5 laatste wedstrijden speelden de troepen van coach Jim O'Brien buitenshuis, viermaal trokken ze aan het langste eind. Dat was ook al van 1991 geleden.

De vier andere ontmoetingen van de dag leverden evenveel verrassende partijen op. Philadelphia ging thuis onderuit tegen de Memphis Grizzlies (87-93), ondanks 30 punten en 10 assists van Iverson. De Spaanse debutant Gasol (20 ptn-10 rbs) was de sleutel tot het succes van de bezoekers. Indiana kreeg basketballes van het jonge Los Angeles Clippers: 103-72. De jonge Quentin Richardson (21 ptn) en de sterke collectieve prestatie van LA met 6 spelers in de dubbele cijfers maakten het verschil.

Milwaukee liep al tegen de 4de opeenvolgende nederlaag aan in Seattle (97-83) en verspeelde zijn koppositie in de Eastern Conference. In Sacramento-Dallas leek ook alles beslist, toen de Mavericks met 23 punten leidden op het veld van de Kings. Maar dat was zonder de 21-3 tussenspurt van de thuisploeg gerekend, die alsnog een verlenging uit de brand kon slepen (105-105). Daarin maakte Nowitzki 7 van zijn 32 punten, goed voor een 114-120 zege voor Dallas.

.

Nu in het nieuws