Lotto-Adecco tweemaal op stage naar Calpe

Van dinsdag 11 december tot en met 18 december vertoeft de Lotto-Adeccoploeg in het Spaanse Calpe, waar een eerste buitenlandse stage op de agenda staat. Na nieuwjaar, van 15 tot en met 22 januari, trekt het team opnieuw naar Calpe.

BELGA

Bij de eerste stage zal de Australiër Robbie McEwen als enige niet aanwezig zijn. Hij zit dan nog altijd in zijn vaderland. Wel van de partij is de Deen Tayeb Braikia, die daar zal beslissen of hij nog een vervolg breidt aan zijn carrière na de zware blessures die hij overhield na een val in de Ronde van Murcia.

De eerste wedstrijdkilometers van de rood-zwarte garde worden afgewerkt in Australië waar Lotto-Adecco, net als vorig jaar, deelneemt aan de Tour Down Under (15-20 januari). Vanaf 3 januari reist sportdirecteur Walter Planckaert af met Robbie McEwen, Nico Eeckhout, Hans De Clercq en Gorik Gardeyn. Er dienen wel nog vier namen toegevoegd te worden aan deze lijst.

Voor de Ronde van Langkawi (1-10 februari) zijn Frederic Amorison, Tom Stremersch, Stive Vermaut, Wesley Van Speybroeck en Fulco Van Gulick al zeker van een plaatsje. Hier moeten nog twee renners extra aangeduid worden. Sportdirecteur in Maleisië is Hugo De Dier.