Justine Henin traint alweer

Print
NAMEN - Na enkele vakantiedagen na het behalen van de Fed Cup in november is Justine Henin alweer op het trainingscourt van Tennis Club Géronsart terug te vinden, waar zij maandag op een persconferentie haar vreugde uitsprak over het behalen van de Nationale Trofee voor Sportverdienste, als co-laureate met Kim Clijsters.
Dat ze de trofee deelt met Clijsters is normaal, want beide meisjes toonden zich allebei van hun beste kant dit jaar op het WTA-circuit, en ze zorgden met brio voor de zege van België in de Fed Cup. "Er is geen sprake van rivaliteit tussen Kim en mij", meent Justine Henin. "Het hele jaar door ontmoeten we elkaar dikwijls op toernooien, en daarbij is het elk voor zich. Maar bij de nationale ploeg brengt onze sportieve wedijver het beste in elk van ons naar boven. En daarvan kan het Belgische tennis enkel profiteren."

Henin heeft een welverdiende vakantie achter de rug na een briljant seizoen: "Ik had er nood aan om mijn hoofd een beetje leeg te maken. Fysiek zat ik er echter niet helemaal door en daarom heb ik al terug met plezier de trainingen aangevat, hoewel sommige sessies toch tamelijk hard zijn."

Henin zal zich dit jaar op dezelfde (succesvolle) manier voorbereiden als vroeger, en legt zich zeker geen deadlines op voor het verwezenlijken van haar ambities: "In het huidige tennis moet je regelmatig kunnen scoren met je opslag. En daarop oefenen we momenteel. Ik voel me hier goed in Géronsart, waar de omkadering perfect is. Ik zie geen reden om op een andere manier te gaan werken. En wat het nieuwe seizoen betreft, dat eind dit jaar in Australië start, wil ik mij niet vastpinnen op bepaalde ambities in de Grand Slam-toernooien. Ik denk dat ik nog progressie kan maken, maar ik leg mezelf geen deadlines op. Ik heb nog 2 à 3 jaar om mijn status tussen de beste speelsters van de wereld te bevestigen. Ik kijk in de nieuwe campagne vooruit en niet achteruit."

.

Nu in het nieuws