Slangen niet naar strafrechter voor dioxine-incident

Noël Slangen moet niet voor de correctionele rechtbank verschijnen voor het incident met Vlaams Blok-kamerlid Gerolf Annemans in de dioxinecommissie. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Brussel woensdag beslist. Eerder had de raadkamer Slangen wel naar de rechtbank doorverwezen.

Communicatie-expert van de premier Noël Slangen werd destijds opgeroepen als getuige in de dioxinecommissie van de Kamer. Die wilde weten of Slangen toenmalig oppositieleider Guy Verhofstadt (VLD) had geadviseerd omtrent de nota. Slangen heeft toen geweigerd te antwoorden op een vraag van Annemans omdat die "niet tot een democratische partij" behoorde".

Annemans diende daarop klacht met burgerlijke partijstelling in bij een Brussels onderzoeksrechter wegens smaad en "het weigeren te getuigen voor een onderzoekscommissie".

De raadkamer besliste enkele maanden terug dat Slangen zich voor de rechbank zou moeten verantwoorden. Het parket had nochtans de buitenvervolgingstelling had gevraagd en ging in beroep tegen dat vonnis. De KI stelt nu dat er "geen reden tot vervolging is".

Nu in het nieuws