Meiden van Destiny's Child gaan tijdelijk eigen weg

De meiden van het succesvolle R 'n B-trio Destiny's Child willen ieder hun eigen weg inslaan. De Grammy-winnaressen Beyonce Knowles, Michelle Williams en Kelly Rowland zijn van plan hun pijlen tijdelijk op hun solocarrière te richten alvorens ze een vervolg breien aan de moves en grooves van Destiny's Child.

Beyonce Knowles, de flamboyantste van het drietal, zegt dat een korte pauze het beste voor de groep is. De 20-jarige Amerikaanse werkt al sinds haar negende met Kelly Rowland samen. Hoe kort de stop precies zal zijn, maakte het drietal niet bekend. Zelf is Knowles van plan haar kans op het witte doek te wagen aan de zijde van Mike Myers.

Kelly Rowland maakt ongegeneerd een vergelijking met The Beatles. "Hun wegen scheidden ook en toch hadden ze nog succes toen ze daarna weer samenspeelden", aldus Rowland die Destiny's Child met deze uitspraak onterecht dezelfde impact als de Fab Four uit Liverpool toeschrijft. De voorlopige split van Beyonce, Kelly en Michelle gaat pas in na hun Europese tournee halfweg volgend jaar. Die rondreis werd eerder al uitgesteld na de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten. De dames durfden een overzeese vliegreis na de gebeurtenissen niet meer aan.

Destiny's Child is al langer hot. De meisjesgroep in 1997 een eerste keer met de hit 'Killing Time'. Het nummer "Say My Name" uit 1999 betekende voor hen echter een wereldwijde doorbraak. De vloeiende R 'n B-tunes in combinatie met de schaars geklede en goed gevormde lichamen van het drietal in hun videoclips deden hun eerste langspeler "Writings On The Wall" tot een kassucces uitgroeien. De cd ging meer dan 15 miljoen keer over de toonbank. Met de tweede plaat "Survivor" bouwden ze op hetzelfde elan verder.

Nu in het nieuws