IFFHS: "Brugge beste team ter wereld in november"

Club Brugge was de beste voetbalclub ter wereld in de maand november. Althans volgens de Internationale Federatie voor Geschiedenis en Statistiek van het Voetbal (IFFHS), die maandag haar klassementen bekendmaakte. De club van het jaar 2001 is ook al gekend: het Engelse Liverpool.

BELGA

Club, de leider in de Belgische competitie, won al zijn wedstrijden in de 11de maand van het jaar, zowel in België als in Europa. Het Slovaakse Slovan Bratislava (dat in de clubranglijst van de 304de naar de 133ste plaats sprong, was het tweede beste team van de maand. Anderlecht had vorig jaar in oktober ook al de 'eer' tot 's werelds beste ploeg te worden uitgeroepen.

De 'Reds' uit Liverpool kroonden zich afgelopen maand al tot ploeg van het jaar. Michael Owen en co kunnen niet meer bijgehaald worden door Barcelona en Bayern München, die de tweede en derde plaats bekleden in de wereldranglijst.

Club Brugge wint 15 plaatsen en bezet de 34ste plaats in de ranking, vóór Anderlecht, dat 10 plaatsen verliest en 35ste staat. Standard, dat zondag in de competitie won van Brugge (1-3), is 119de (-2), Germinal Beerschot 166ste (+16), RC Genk 175ste (+20) en Lokeren 187ste (+24).

Nu in het nieuws