Ex-rijkswachter schuldig aan vervalsing testament

Print
Ex-rijkswachter Jozef P. (Poels) uit Vosselaar is woensdag schuldig bevonden aan het vervalsen van het testament van zijn buurvrouw. Hij moet de burgerlijke partijen een provisionele schadevergoeding betalen van 150.000 frank (3.718,40 euro) per persoon. Hij kreeg een boete van 100.000 frank (2.478,94 euro) en een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden. Jozef P. gaat in beroep. De buurvrouw van de man, Maria Claes, overleed op 15 maart 1997.
Bij de voorlezing van het testament bleek dat de beklaagde al de gronden erfde, zijn twee dochters een huis en een zeker mevrouw Wilmssen het geld. De wettelijke erfgenamen kregen niets. De totale waarde van het testament bedraagt ongeveer 68 miljoen frank (1,69 miljoen euro).

De rechter oordeelde dat het voldoende bewezen is dat het testament niet door de overledene is geschreven, maar door Jozef P. zelf. De tegenexpertise van de schriftdeskundige, aangesteld door de verdediging, heeft volgens de rechter onvoldoende bewijskracht. De schriftdeskundige had de kopie van het testament niet vergeleken met het handschrift van Jozef P.
In de conclusies van het onderzoek van de drie schriftdeskundigen aangesteld door het openbaar ministerie, staat dat het testament integraal vervalst is.
De beklaagde blijft de vervalsing ontkennen en gaat tegen de uitspraak in beroep.
Nu in het nieuws