Vlaamse overheid investeert enkel in opstartfase DAT+

Print
Op de Vlaamse overheid moet niet gerekend worden voor een eventuele bijkomende kapitaalsinbreng in een tweede fase van het DAT+-project. De inbreng van het Vlaams gewest is tijdelijk en eenmalig.
BR> Dat heeft minister-president Patrick Dewael woensdag in het Vlaams Parlement verklaard.
Dewael werd tijdens het vragenuurtje door Roland Van Goethem (Vlaams Blok) aan de tand gevoeld over zijn verklaringen tijdens het weekeinde, toen hij vragen stelde bij het DAT+-project waarvoor de Vlaamse overheid 1 miljard frank (zo'n 25 miljoen euro) ter beschikking stelt. Dewael vreesde dat de verschillende overheden meerderheidsaandeelhouder zouden moeten worden in de opvolger van Sabena.

Maar bij de voorstelling maandag van het businessplan van DAT+ is uit de voorlopige kapitaalsstructuur gebleken dat wat van alle overheden samen wordt gevraagd, een minderheidsparticipatie is, aldus Dewael woensdag. De minister-president zei nog dat het businessplan op zijn merites zal worden onderzocht. Vrijdag bespreekt de Vlaamse regering een eerste verslag van de experts van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV).
De minister-president benadrukte dat de financiële inbreng van het Vlaams gewest via de PMV tijdelijk is en eenmalig. Zo zal de Vlaamse overheid enkel geld ter beschikking stellen voor de opstart van DAT+. Dewael zei Etienne Davignon dat duidelijk te hebben gemaakt tijdens een gesprek op dinsdag.
Nu in het nieuws